• Študentská kvapka krvi 🩸

          • 23. októbra sa začal 29. ročník Študentskej kvapky krvi - kampaň na podporu bezpríspevkového darcovstva krvi. Jej cieľom je osloviť predovšetkým prvodarcov z radov mladých ľudí. Slogan kampane SHARENI SVOJU KRV A ŽIVOT TI DÁ LIKE. Preto príď medzi nás 8.11.2023 o 8.00hod (stretávka vo vestibule ŠI) a staň sa darcom. Darovanie krvi je v pohode. Je to hodina nášho času, ktorá niekomu zachráni život. A ten pocit stojí za to. Nahlás sa u p. vychovávateľky Adandedjanovej na 4.poschodí, ak si sa rozhodol vyhrnúť si rukáv pre dobrú vec.

          • Premietanie filmu

          • Milí študenti,

            pozývame Vás na premietanie celovečerného filmu. „INVALID“.

            Stretneme sa 7. novembra 2023 v jedálni ŠI o 19.30 hod.

            Čaká na Vás prekvapenie...

            Viac neprezradíme...

            Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba...

            V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste...

            Tešíme sa na Vás!

            Vaši organizátori

          • Záložka do knihy 📚

          • Pri príležitosti októbra – mesiaca knižníc sa náš internát zapojil už do 12. ročníka celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy​​​​​​, tento rok na tému Hrdinovia detektívnych románov. Srdečne preto pozývame všetkých žiakov, aby si prišli vyrobiť svoju vlastnú záložku do Čitárne počas otváracích hodín alebo ju vyrobili individuálne, priniesli a nadviazali touto kreatívnou formou kontakt s pridelenou partnerskou školou, Spojenou školou na Jarmočnej 108 v Starej Ľubovni, s ktorou si budeme záložky vymienať. Žiaci môžu záložky vyrábať ľubovoľnou technikou na vyhlásenú tému (maľovať, vytlačiť obrázok, vystrihovať...). Na všetkých sa tešíme. :)

             

          • Florbal

          • Všetci, ktorí si chcete zahrať florbal, môžete prísť každý utorok o 19:20 na vrátnicu, kde sa stretávame a odchádzame na ZŠ – Inžinierska. Nebojte sa zobrať aj kamarátov. :)

            V prípade otázok kontaktujte p. vych. Imricha (8. poschodie miestnosť 820A)

          • Imatrikulácia

          • Srdečne Vás pozývame na Imatrikuláciu! Poďte s nami privítať nových najmladších členov nášho internátu. :)

          • JESEŇ 2023

          • Motto: “Cítim vôňu jesene, ktorá tancuje vo vetre. Sladký chlad tekvice a uschnuté listy spálené slnkom.” – Ann Drakeová

            Jeseň je jedna z najfarebnejších častí roka a ponúka nám množstvo príležitostí. Od ešte stále teplých letných dní vhodných na prechádzku až k neskorým, trocha chladnejším večerom vhodným na teplé čajíky, deku a romantické sviečky. Toto všetko vie byť jeseň.

            V dňoch 17.10.-24.10.sa v jedálni ŠI uskutoční akcia s názvom JESEŇ 2023Pripravíme spoločne so žiakmi výstavku jesenných aranžmánov, jabĺk a plodov jesene, ktoré nám budú spríjemňovať a skrášľovať internátne priestory. Cieľom akcie je rozvíjať fantáziu, predstavivosť, praktické zručnosti a estetické cítenie žiakov.

          • Porucha príjmu potravy - prednáška

          • Pravdepodobne poznáš niekoho, kto bojuje s poruchou príjmu potravy. V dnešnej dobe je to medzi študentmi veľmi rozšírené.

            Ak sa ti zdá, že aj ty možno trpíš touto poruchou, chcem ti povedať, že existuje cesta von! Ak ťa tvoja túžba po láske, prijatí, uznaní alebo sebaovládaní doviedla k chudnutiu za každú cenu, existuje aj lepší spôsob, ako tieto veci dosiahnuť. No najprv by som ti rada pomohla pochopiť, čo je podstatou poruchy príjmu potravy. Preto príď na prednášku ktorá sa uskutočni 11.10.2023 o 19.30h v Školskej jedálni

          • 100. Medzinárodný Maratón Mieru

          • V uplynulý víkend (29.9. - 1.10.2023) sme v našom školskom internáte privítali 600 účastníkov jubilejného 100. ročníka Medzinárodného maratónu mieru, ktorý je druhým najstarším maratónom na svete a najstarším v Európe.