• Zmena výšky platieb za stravovanie

          • S účinnosťou od 01. 02. 2023  v zmysle VZN KSK č. 2/2022 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a v školských zariadeniach je výška finančného limitu na nákup potravín hradeného zákonným zástupcom žiaka a výška príspevku zákonného zástupcu žiaka na režijné náklady uvedená v tabuľke nižšie.

             

            Informácie ohľadom platieb za stravovanie: Gabriela Bartošová

            Tel.č: 055/7860923

            gabriela.bartosova@simedke.sk

          • Jóga pre každého

          • V utorok 13.12. od 19:30 sa v miestnosti číslo 122 na prvom poschodí uskutoční prednáška a beseda na tému Jóga pre každého.

          • Súťaž o najkrajšiu izbu

          • V stredu 30.11.2022 sa uskutoční celointernátna súťaž o najkrajšiu izbu. Od 19. hod. bude ku prihláseným chodiť komisia tvorená ubytovacími referentmi a hodnotiť izby naprieč internátom. Súťažiacim budeme držať palce.

          • Červené stužky - boj proti AIDS a obchodovanie s ľuďmi

          • V jesennom období máme dva významné dni, zaoberajúce sa dôležitými a vážnymi problémami - Svetový deň boja proti AIDS a Európsky deň boja proti obchodovaniu s ľuďmi. Náš školský internát sa aj v tomto roku zapojil už do 16. ročníka kampane Červené stužky. Ak si myslíte, že sa ochorenie AIDS alebo obchodovanie s ľuďmi našej republiky určite netýka, príďte sa pozrieť na celointernátnu akciu usporadúvanú p. vych. Hockickovou a p. psychologičkou Krnáčovou. Okrem faktov Vám dáme aj praktické tipy ako sa ochoreniu AIDS vyhnúť, ako rozpoznať pochybné pracovné inzeráty a ako sa správne pripraviť na brigádu v zahraničí. Tešíme sa na Vás v utorok, 29.11. o 19:45 v internátnej jedálni.

          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Milí žiaci,

            tretí novembrový týždeň sa spája s názvom „Európsky týždeň boja proti drogám.“

            Jeho poslaním je zamyslieť sa nad škodlivými účinkami fajčenia, alkoholu a drog a ich negatívnymi účinkami aj následkami.

            Už štvrtý rok sa môžete zapojiť do celointernátnej akcie: „STOP DROGÁM!“ tým, že nakreslíte na výkres  formátu A4, A3 svoj pohľad na drogy a fajčenie, resp. vyhotovíte maľbu, fotografiu alebo karikatúru... Formu si zvolíte ľubovoľnú.

            V rámci tejto tematiky  bude odvysielaná  aj relácia v rozhlase ŠI.

            Vaše práce budú od 18. 11. – 30. 11. 2022 vystavené vo vestibule nášho ŠI.

            Všetci zapojení žiaci dostanú sladkú odmenu.

            Tešíme sa na Vaše  kreatívne práce.

            Vaši organizátori.

          • Ako dobre poznáte slovenské hrady a zámky?

          • kvíz

            V stredu 23.11. 2022 sa uskutoční kvíz „Ako dobre poznáte slovenské hrady a zámky?”. Ak máš chuť, príď si zasúťažiť, overiť si svoje vedomosti a príjemne sa pobaviť.

            Súťažia dvojčlenné družstvá za každé poschodie.

            Miesto:   3. poschodie /miestnosť 310 /

            Čas akcie:  19:30 hod.

          • Guess The Year (Uhádni rok) 7

          • Ak máš chuť súťažiť v našej už tradičnej súťaži GUESS THE YEAR alebo teda UHÁDNI ROK, tak pozor. Preto neváhajte, vytvorte 2-členný tím a príďte sa čo najskôr prihlásiť k svojej vychovávateľke či vychovávateľovi (najneskôr však do piatka, 4.11.2022).

            Vašou hlavnou úlohou bude čo najpresnejšie uhádnuť konkrétny rok, v ktorom súťažná pieseň uzrela svetlo sveta. Tentokrát budeme hádať, filmové a seriálové hity. Videoklipy, ktoré uvidíte budú doplnené o rôzne informácie o filmoch či seriáloch, interpretoch, resp. skladbách samotných. V závere každého klipu sa zobrazí nápoveda, teda čo významné sa v danom roku udialo. Určite nie je nevyhnutné mať hlbšie poznatky o hudbe ako takej. Na tri najúspešnejšie tímy čakajú pekné  ceny.

            Samozrejme radi privítame aj všetkých divákov, ktorých baví hudba a videoklipy. Naši súťažiaci budú potrebovať Vašu podporu. Samozrejme, ak by ste mali nejaké otázky, spokojne sa pýtajte na 7. poschodí. Vidíme sa na súťaži GUESS THE YEAR alebo teda UHÁDNI ROK v stredu 09. novembra o 19:30 v našej jedálni

          • Deň pôvodných odrôd jabĺk

          • Dňa 25. 10. 2022 pripravujeme ochutnávku pochutín z jabĺk, aby si pripomenuli, že jablko predstavuje symbol zdravia a preto by sme mali skonzumovať aspoň jedno jablko denne. 

            Jablko sa stalo na Slovensku  symbolom boja proti rakovine a inšpiráciou zdravého životného štýlu.

          • Prehliadka kultúrnych pamiatok a pamätihodností mesta Košice

          • Milí žiaci,

            dňa 04. 10. 2022 sa uskutoční  pre našich prvákov celointernátna akcia: „Prehliadka kultúrnych pamiatok a pamätihodností mesta Košice“ s odborným výkladom PhDr. Milana Kolcuna.

            V rámci prehliadky je naplánovaná návšteva najvýznamnejších a najzaujímavejších pamiatok nášho mesta.

            Prehliadka je plánovaná cca od 16.00 hod. do 18.30 hod. v sprievode vychovávateliek nášho ŠI. Naši prváci sa oboznámia s historickým centrom mesta, v ktorom študujú a bývajú.

            Čakajú Vás nezabudnuteľné zážitky...

            Tešia sa na Vás Vaši organizátori

            Klikni a uvidíš viac...

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ŠI Medická 2 Košice oznamuje, že v dňoch 15. - 16. 9. 2022 bude internát z prevádzkových dôvodov zatvorený.

            Deň odchodu bude streda 14.9.2022.

            Za porozumenie ďakujeme.

          • NÁSTUP ŽIAKOV DO ŠI V ŠKOLSKOM ROKU 2022/2023

          • Príchod žiakov do ŠI je 04. 09. 2022 (nedeľa), podľa nasledujúceho rozpisu: 

            - 1. ročník - 13:00 - 15:00 hod. 

            - 2. ročník - 15:00 - 17:00 hod. 

            - 3. ročník - 17:00 - 19:00 hod. 

            - ostatné ročníky - od 19:00 hod. 

            Všetkých nastupujúcich žiakov žiadame, aby mali ku dňu nástupu na ŠI uhradené všetky poplatky. 

            Ďalšie pokyny k nástupu a zoznam vecí, ktoré je povinný žiak so sebou doniesť nájdete TU!

            Pri nástupe do ŠI a pri prerušení dochádzky na viac ako 5 dní (nepočítajú sa víkendy a sviatky) zákonný zástupca neplnoletého žiaka a plnoletý žiak sám za seba predkladá "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" (tlačivo nájdete TU)

            Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov, že plenárna schôdza rodičovského združenia je ZRUŠENÁ. Vstup rodičov do priestorov ŠI je zakázaný.